top of page

NÅR DU GERNE VIL VÆRE ARKITEKT

foto til underviser.JPG

Hvad enten du allerede ved, at du gerne vil være arkitekt, eller det blot er en af mulighederne på listen over de uddannelser du gerne vil søge ind på, kan det være en god ide at forberede sig til optagelsen på arkitektskolen.

Mange tager et forberedende kursus, hvor man dygtiggøre sig inden for teoretiske-, tegne- og modelmæssige kundskaber der relaterer sig til arkitekturfaget. 

Hos skolenforarkitektur tilbyder vi forberedende kurser til både design- og arkitektskolerne. Se vores forårskurser og efterårskurser

Hvad kræver det at blive arkitekt?


Da arkitekt ikke er en beskyttet titel kræver det som udgangspunkt ikke en bestemt uddannelse for at kunne kalde sig arkitekt. De fleste arkitekter har dog taget afgang fra en arkitektskole som cand.arch. 

 

Udover at overholde de adgangskrav der er i forbindelse med optagelsen på en af arkitektskolerne, er det vigtigt at man har en nysgerrig og åben tilgang til de rum man ser omkring sig. Som arkitekt skal man være indstillet på at bruge sit sanseapparat til at undersøge den verden man befinder sig i. 
 

Adgangskrav til arkitektuddannelsen

Adgangskravene til arkitektuddannelsen kan være forskellig alt efter hvilken arkitektskole du søger optagelse på. På KADK (Kunstakademiets arkitektskole) kan du fra 2020 både søge ind via kvote 1 og kvote 2. Mens du på AARCH kun kan søge via kvote 2.  

Optagelse til arkitektskolen via kvote 1

Når du søger optagelse via kvote 1 søger du udelukkende på dit karaktergennemsnit ligesom du skal have en adgangsgivende eksamen. Læs mere om optag via kvote 1 på ug.dk.

Optagelse til arkitektskolen via kvote 2

Når du søger ind via kvote 2 skal du aflevere en hjemmeopgave og hvis du går videre fra den, også en optagelsesprøve, der foregår fysisk på den pågældende arkitektskolen. Det kan være en rigtig god ide, at forberede sig til både optagelsesprøve og hjemmeopgave, så man på forhånd har en ide om, hvilken type opgave det er, der skal løses. 

Arkitektskolens hjemmeopgave

 

I hjemmeopgaven skal du vise din forståelse for områder, der er essentielle for det at arbejde med

arkitektur. Det kan være opgaver inden for:

 

  • Iagttagelse

  • Formgivning

  • Omsætte ideer

  • Visualisere

Arkitektskolen optagelsesprøve

 

I optagelsesprøven skal du vise din forståelse for områder, der er essentielle for det at arbejde med arkitektur. Det kan være opgaver inden for:

 

  • Modellering 

  • Skitsering 

  • Konstruktion

  • Materialeforståelse

  • Præsentation

 

Både hjemmeopgaven og optagelsesprøver tages udgangspunkt i et tema.

Forberedelse til optagelse på arkitektskolen


Når du gerne vil ind på en af arkitektskolerne i København, Aarhus eller i udlandet, kan det være en god ide at forberede sig til optagelsesprøver og hjemmeopgaven. 

skolenforarkitektur tilbyder forberedende kurser, der klæder dig på til at kunne løse både hjemmeopgaven og optagelsesprøven. Underviser og arkitekt Helene Stigel har over 20 års erfaring i at forberede kommende elever til arkitektskolerne så deres optagelsesforløb bliver optimal. Der vil løbende være gæstelærere og kritikere fra de kunstneriske skoler.

Omkring 80% af de elever der tager et forberedende kursus hos skolenforarkitektur, bliver optaget på en arkitektskole. Vi har kurser om foråret og efteråret

På både vores efterårs- og forårshold arbejdes der målrettet med:

  • At tegne i frihånd, med lineal og på computer

  • At bygge modeller, støbe i gips og ler

  • Om lys, skygge, proportioner og materialer

  • At samtale om arkitektur

  • At styrke din individuelle og personlige formgivning og ideskabelse

 

På vores forårshold har vi fokus på hjemmeopgave og optagelsesprøve, da vi arbejder direkte med indholdet af den aktuelle hjemmeopgave/optagelsesprøve, samt tidligere hjemmeopgaver og optagelsesprøver. 

Lyder det som noget for dig. Så tjek vores efterårshold eller forårshold.
 

bottom of page